KOMUNIKAT 81/2021

2022-03-12

APEL ZARZĄDU REGIONU POMORZA ?ZACHODNIEGO NSZZ SOLIDARNOŚĆ Wobec agresji Rosji na suwerenną Ukrainę, Zarząd Regionu NSZZ ?Solidarność? Pomorza Zachodniego ogłasza zbiórkę na zakup środków medycznych dla zaatakowanych.

Apelując o solidarność z ofiarami brutalnego ataku, prosimy o niezbędne wsparcie akcji, zorganizowanej przez Krajową Sekcję Pogotowia Ratunkowego i Ratownictwa Medycznego. Jej celem jest zebranie funduszy na zakup środków pierwszej pomocy (tzw. medycznych pakietów indywidualnych typu ifak lub pouch). Według informacji bezpośrednio z Ukrainy, wiemy, że są one najbardziej potrzebne walczącym.
Zarząd Regionu zwraca się z prośbą do wszystkich organizacji związkowych o przyłączenie się do zbiórki.

Pieniądze wpłacać można na konto Zarządu Regionu:

Bank Santander SA
Nr konta 36 1500 1722 1217 2006 0540 0000
z dopiskiem „Pomoc dla Ukrainy”.