Zapraszamy do skorzystania z wypoczynku w ośrodkach DOMS w Jarnołtówku, Spale i Zakopanem. Z bonem zapłacicie Państwo o 200zł mniej za wszystkie usługi świadczone w naszych obiektach, a w szczególności wyżywienie, noclegi oraz strefę relaksu.

KOMUNIKAT NR 11

2019-08-28

Nagrody jubileuszowe i odprawy emerytalne

Informujemy, że z dniem 11 sierpnia 2019r.zostały przywrócone nagrody jubileuszowe i odprawy emerytalne. Wypłaty będą odbywały się na zasadach określonych w Układzie Zbiorowym Pracy dla pracowników Polskiej Żeglugi Morskiej zatrudnionych na statkach z dnia 22-05-1995r.

W chwili obecnej trwają negocjacje wspólnej reprezentacji Związków Zawodowych działających w PŻM z przedstawicielami armatora nad uaktualnieniem stawek stanowiących podstawę do naliczania w/w wypłat.
Na dzień dzisiejszy, strona związkowa złożyła armatorowi propozycje sposobu naliczania nagród jubileuszowych i odpraw emerytalnych. Uważamy  też że nowy sposób naliczania powinien obowiązywać od momentu odwieszenia.

O wynikach negocjacji poinformujemy po ich zakończeniu.
Oficjalny komunikat w tej sprawie przedstawi zapewne dyrekcja PŻM.