2019-09-27
Pilne - zobacz szczegóły!
Członkowie Solidarności mogą liczyć na 10 proc. zniżki na ubezpieczenia w PZU. Wszystko dzięki programowi "Klub PZU Pomoc dla NSZZ Solidarność". Porozumienie w tej sprawie podpisali 28 czerwca Piotr Duda, przewodniczący KK NSZZ "S", Paweł Surówka, prezes PZU oraz Michał Krupiński, prezes Banku Pekao S. A.
2019-04-14
Pismo wystosowane do Ministra Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz odpowiedź z Ministerstwa - do pobrania
2019-02-11
Zarząd Regionu NSZZ "Solidarność" Pomorza Zachodniego w Szczecinie serdecznie zaprasza do udziału w XX Ogólnopolskiej Pielgrzymce NSZZ "Solidarność" do Matki Bożej Bolesnej Królowej Polski w Licheniu, która odbędzie się w dniach 27-28 kwietnia 2019 r.

KOMUNIKAT NR 15

2019-09-24

Pilna potrzeba podjęcia prac nad opracowaniem nowego Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy dla pracowników Polskiej Żeglugi Morskiej

W związku z odwieszeniem zawieszonego Zakładowego Układu Zbiorowego dla pracowników Polskiej Żeglugi Morskiej zatrudnionych na statkach z dnia 22 maja 1995 r.  MK NSZZ Solidarność widzi pilną potrzebę podjęcia prac nad opracowaniem nowego Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy dla  pracowników Polskiej Żeglugi Morskiej:

• zatrudnionych na masowcac,
  • zatrudnionych na zbiornikowcach,
  • zatrudnionych na promach,
  • zatrudnionych na statkach żeglugi śródlądowej.

Jesteśmy gotowi do konsultacji i podjęcia dyskusji w wyżej wymienionym temacie.

Wiceprzewodniczący MK NSZZ Solidarność przy PŻM
Remigiusz Rymaszewski