Zapraszamy do skorzystania z wypoczynku w ośrodkach DOMS w Jarnołtówku, Spale i Zakopanem. Z bonem zapłacicie Państwo o 200zł mniej za wszystkie usługi świadczone w naszych obiektach, a w szczególności wyżywienie, noclegi oraz strefę relaksu.

KOMUNIKAT NR 19

2019-12-16

Nawiązując do historycznej daty, 13 GRUDNIA 1981 r. tym razem my, NSZZ Solidarność Polskiej Żeglugi Morskiej w Szczecinie, apelujemy do MGMiŻŚ pana Marka Gróbarczyka o 100 dni spokoju dla PŻM!!!

Chcemy wykorzystać dany nam czas na powołanie nowych władz samorządu pracowniczego i przeprowadzenie konkursu na stanowisko Dyrektora Naczelnego PŻM  i okrzepnięcie firmy w nowej rzeczywistości.
Apelujemy do Pana Ministra o powstrzymanie planów powiązania  naszego przedsiębiorstwa w spółkę Promy Polskie, oraz inne przedsięwzięcia mogące mieć wpływ na strategię finansową Polskiej Żeglugi Morskiej.
Wszelkie decyzje pragniemy podejmować z szeroko rozumianym przedstawicielstwem naszej załogi.

Pragniemy podkreślić że program naprawczy był w znacznej mierze oparty na wyrzeczeniach naszych pracowników.

Nie chcemy aby po zakończeniu Zarządu Komisarycznego PŻM  jedna „DYKTATURA” została zastąpiona drugą.

Dlatego apelujemy o:

100  DNI  SPOKOJU   DLA POLSKIEJ ŻEGLUGI MORSKIEJ!!!

Uważamy że, Zarząd Komisaryczny w PŻM nie wypełnił do końca swoich zobowiązań w stosunku do pracowników morskich zawartych porozumieniami z 2017 roku. W dalszym ciągu marynarze nie mają opłacanego dodatku na zabezpieczenie socjalne nie przywrócono odpraw emerytalnych oraz nagród jubileuszowych w dotychczasowej formie.

Przewodniczący MK NSZZ Solidarność PŻM
Jacek Kramarczyk