KOMUNIKAT 51/2021

2021-06-22

W związku z sytuacją światowej pandemii koronawirusa Sars CoV-2 ( COVID 19 ) i wprowadzeniem przez władze poszczególnych krajów obowiązkowych okresów izolacji i kwarantanny dla osób zarażonych lub narażonych na kontakt z wirusem jak również z koniecznością uregulowania sytuacji marynarzy na których nałożono takie obowiązki .

MK NSZZ Solidarność PŻM informuje, że w dniu 31.03.2021 r. zawarte zostało porozumienie pomiędzy stronami układu zbiorowego IBF CYFADACO, KSMMiR NSZZ Solidarność i FZZ MiR z dnia 01 stycznia 2021 r. (CBA) w sprawie zapłaty za okres izolacji i kwarantanny spowodowanej COVID 19.

Tekst porozumienia znajduje się w siedzibie MK NSZZ Solidarność przy PŻM pl. Rodła 8, pokój 1106, 11 piętro