KOMUNIKAT 69/2021

2021-08-18

MK NSZZ Solidarność PŻM informuje że 31 marca 2021 r. zostało podpisane porozumienie w sprawie refundacji wyżywienia w drodze na / ze statku.

W porozumieniu zawarte jest, iż armator pokryje koszty wyżywienia poniesione bezpośrednio przez marynarza do wysokości 20 usd w czasie podróży w ramach repatriacji marynarza do / ze statku.

Czas podróży w ramach repatriacji marynarza do/ze statku przekroczy 12 godzin a marynarz nie ma zapewnionego posiłku.

Czas oczekiwania pomiędzy połączeniami lotniczymi wyniesie więcej niż 5 godzin.

Zwrot kosztów wyżywienia do wysokości ustalonej rozliczony będzie na podstawie dostarczonych paragonów.

Tekst porozumienia znajduje się w siedzibie związku;

MK NSZZ Solidarność PŻM pl. Rodła 8, 11 piętro pokój 1106