2024-05-08
Wniosek do posłów i strony rządowej o reaktywowanie polskiej floty morskiej pod polską banderą
"Zielony Ład"
zasady refundacji za wypoczynek sobotnio-niedzielny w OW Drawno w 2024r
2024-04-03
Dnia 28 marca 2024 roku otrzymaliśmy bardzo dobrą i obiecującą wiadomość z Rady Dialogu Społecznego

KOMUNIKAT 93/2022 w/s udziału w koncercie poświęconym Tym, którzy nie powrócili z morza.

2022-06-07

Zapraszamy w imieniu Opery na Zamku na piękny koncert poświęcony Marynarzom, którzy nie powrócili z morza, który odbędzie się 11 czerwca 2022 r. o godzinie 22 na Cmentarzu Centralnym w Szczecinie . Nasza Organizacja jak co roku wspiera to wyjątkowe wydarzenie i zaprasza do udziału wszystkich marynarzy wraz z rodzinami. Koncert jest wydarzeniem cyklicznym, odbywającym się w niezwykłej scenerii Cmentarza Centralnego, wśród symbolicznych grobów marynarzy, których morze zabrało na wieczną wachtę. Uczcijmy po raz kolejny pamięć ludzi, którzy z morzem związali swoje życie i z morza nie powrócili.

Muzyce towarzyszy gra świateł, która potęguje nastrój wieczoru.

Koncert poprzedza ceremoniał morski z udziałem kompanii honorowej studentów Akademii Morskiej w Szczecinie. Miejsca na widowni podczas koncertu są nienumerowane.
Po zakończonym koncercie widzowie będą mogli skorzystać z dodatkowego kursu linii tramwajowej nr 8 w relacji Gumieńce-Potulicka, następnie linia wykona zjazd do Zajezdni Pogodno (przez ul. Krzywoustego i Boh. Warszawy).

Odjazd tramwaju z przystanku Cmentarz Centralny w kierunku Potulickiej nastąpi o godz. 23.43.Rezerwacja biletów możliwa jest telefonicznie:
•    dział marketingu
tel.: 91 43 48 106, od poniedziałku do piątku w g. 10-14;
•    kasa opery
tel.: 91 43 48 104, 91 43 48 106, od wtorku do piątku w g. 12-18, w soboty w g. 14-18 oraz na dwie godziny przed spektaklem.

Sprzedaż biletów Opery na Zamku w Szczecinie odbywa się:

• w kasie Opery na Zamku w Szczecinie od wtorku do piątku w godz. 12.00-18.00. W pozostałe dni kasa jest nieczynna.
  • w miejscu wydarzenia na dwie godziny przed planowanym terminem rozpoczęcia wydarzenia, na wszystkie dostępne miejsca
  • za pośrednictwem strony internetowej
  • za pośrednictwem podmiotów pośredniczących w sprzedaży na podstawie odrębnie zawartych w tym celu umów.

Opera na Zamku zastrzega sobie możliwość zmiany dni i godzin pracy. O zmianach poinformujemy Widzów na stronie internetowej oraz na swoim profilu Facebook.

Rekomendujemy zakup biletów online - poprzez stronę internetową opery.

Szczegóły:  https://www.opera.szczecin.pl/repertuar/tym-ktorzy-nie-powrocili-z-morza-2