2019-09-27
Pilne - zobacz szczegóły!
Członkowie Solidarności mogą liczyć na 10 proc. zniżki na ubezpieczenia w PZU. Wszystko dzięki programowi "Klub PZU Pomoc dla NSZZ Solidarność". Porozumienie w tej sprawie podpisali 28 czerwca Piotr Duda, przewodniczący KK NSZZ "S", Paweł Surówka, prezes PZU oraz Michał Krupiński, prezes Banku Pekao S. A.
2019-04-14
Pismo wystosowane do Ministra Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz odpowiedź z Ministerstwa - do pobrania
2019-02-11
Zarząd Regionu NSZZ "Solidarność" Pomorza Zachodniego w Szczecinie serdecznie zaprasza do udziału w XX Ogólnopolskiej Pielgrzymce NSZZ "Solidarność" do Matki Bożej Bolesnej Królowej Polski w Licheniu, która odbędzie się w dniach 27-28 kwietnia 2019 r.

Wstąp do nas

Wstąp do naszego związku bo warto!!!

• Jesteśmy organizacją związkową wchodzącą w skład Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ Solidarność która jest stroną układu zbiorowego na podstawie którego jesteś zatrudniony na statku.
  • Przystępując do naszej organizacji automatycznie stajesz się członkiem międzynarodowej organizacji związkowej ITF i ETF
  • Wstępując uzyskasz pomoc silnej grupy w razie problemów w pracy.
  • Pomoc w razie dyskryminacji, przemocy, czy też niesprawiedliwego traktowania.
  • Zgodnie z zapisem w Ustawie o związkach zawodowych (art. 1 ZwZawU) związek zawodowy określany jest jako dobrowolna i samorządna organizacja ludzi pracy, powołana do reprezentowania i obrony ich praw, interesów zawodowych i socjalnych.
  • Jako nasz członek masz prawo do refundacji kosztów wypoczynku Twojego i Twojej rodziny.
  • Masz prawo do zasiłków statutowych w naszym Związku
  • Jesteśmy najliczniejszą (reprezentatywną) organizacją związkową w PŻM.

JAK PRZYSTĄPIĆ DO NASZEGO ZWIĄZKU ZAWODOWEGO
NSZZ SOLIDARNOŚĆ PRZY PŻM?

W naszym  zakładzie pracy działa Niezależny Samorządny Związek Zawodowy „Solidarność” wystarczy, że wypełnisz deklarację członkowską i dostarczysz ją do odpowiedniego reprezentanta Związku lub do siedziby związku która mieści się w Szczecinie przy Pl. Rodła 8 ( budynek PŻM )pokój 1106 11 piętro.

Uchwałą komisji międzyzakładowej zostaniesz przyjęty do grona członków NSZZ „Solidarność”. Najlepszym sposobem, aby poprawić swoje warunki pracy jest zachęcenie jak największej ilości kolegów z pracy do dołączenia do NSZZ „Solidarność” przy PŻM. Im więcej członków Związku będzie w naszym miejscu pracy, tym większy wpływ będziemy mieli na warunki pracy i wysokość zarobków.

Prezydium w składzie:

• Przewodniczący MK NSZZ Solidarność przy PŻM